Ефективність інформаційних військ: солдатам рф закривають доступ до інтернету

Ефективність інформаційних військ: солдатам рф закривають доступ до інтернету

Укрінформ
російське командування обмежує використання військовими мобільних пристроїв для доступу в інтернет.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони повідомляє у Телеграмі.

Російське командування скаржиться на посилення інформаційного впливу на військових рф з боку Збройних сил України та українських спецслужб. Про це йдеться у “виписці з наказу заступника командувача західного воєнного округу з воєнно-політичної роботи”, яку командування росіян розіслало у військові частини.

У документі сказано, що “командири всіх ступенів зіштовхнулись з протидією особового складу”, який висловлює невдоволення війною в Україні. На думку російського командування, поява панічних настроїв пов'язана з інтернетом і популярними месенджерами.

Читайте також: рашисти дають нагороди за війну в Україні «по блату»

Автори документа нарікають на те, що основними способами впливу на російських військових обрані “вплив на історичну пам’ять (викривлення історичних фактів історії росії), маніпулювання думками завдяки агентам впливу”, а також розповсюдження неправдивої, на думку росіян, інформації про події та обстановку в зоні бойових дій.

“В якості засобу протидії віддано наказ провести заходи по “засобах обмеження виходу особового складу в телекомунікаційно-інформаційну мережу Інтернет з персональних мобільних пристроїв з розширеними мультимедійними можливостями”, - ідеться в повідомленні.

На думку ворога, саме використання сучасних технологій призводить до збільшення кількості крадіжок документів, що мають відмітку “для службового користування”. А отже, боротися з цим явищем можливо, тільки підвищивши рівень контролю за доступом до інформації та спілкуванням в месенджерах, зазначають у розвідці.

Згідно із вказівками командування, російським військовим або заборонять зовсім, або піддаватимуть жорсткій цензурі всі повідомлення та будь-яку інформацію, розміщену в інтернеті.

Сам факт появи подібного документа засвідчує ефективність українських інформаційних військ у протидії агітації ворога, наголошують у ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська агресора обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-