ЗСУ готові реагувати на наміри ворога активізувати сили у придністров'ї

ЗСУ готові реагувати на наміри ворога активізувати сили у придністров'ї

Укрінформ
Збройні сили України готові реагувати на спроби задіяти у воєнних діях підрозділи рф з придністров’я - агресор здійснює підготовку аеродрому тирасполя для прийому літаків, що спроможні підтримувати наступальні операції на півдні України.

Про це повідомляє в Телеграмі офіцер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров, передає Укрінформ.

«Намагання ворога активізувати наявні сили з території самопроголошеної придністровсько-молдовської республіки для підтримки наступальної операції на півдні нами відстежуються, наші сили готові до реагування. Підготовка аеродрому може свідчити про активізацію повітряних атак», - зазначив Назаров.

За його словами, ворог також здійснює повітряні розвідки, але наші сили протиповітряної оборони напоготові й реагують влучно.

Читайте також: Військових невизнаного Придністров'я закликали у разі примусу до війни переходити на бік України

Полковник Назаров також запевнив, що сили охорони та оборони півдня України – на захисті безпеки жителів. "Робимо все, щоб обстановка в регіоні була стабільною і контрольованою", - запевнив речник ОК «Південь».

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Генштаб ЗСУ, в останні дні ворог намагається покращити тактичне положення на Південнобузькому напрямку. Не виключається використання території самопроголошеної придністровсько-молдавської республіки для підтримки наступальної операції на зазначеному напрямку.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-