Військових невизнаного Придністров'я закликали у разі примусу до війни переходити на бік України

Військових невизнаного Придністров'я закликали у разі примусу до війни переходити на бік України

Укрінформ
Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов закликав військових самопроголошеної "Придністровської Молдовської Республіки", яких примушують до участі у війні з Україною, переходити на бік нашої держави.

Про це голова Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мені дзвонять, пишуть із південних районів Вінниччини. Цікавить таке. Сусід на кордоні області - невизнане Придністров’я. Там серед місцевого населення поширюються чутки про силове примушення особового складу збройних сил так званої ПМР до участі у війні проти України. Тому звертаюсь до тих, хто може зайти на нашу територію: самі здавайтеся в полон, шансів вижити – нуль», - повідомив Борзов.

Читайте також: Кремль активізував війська в Придністров’ї – Україна має готуватись до будь-яких сценаріїв

Він зазначив, що армія невизнаної "ПМР" може бути використана у війні проти України як маневр відволікання. Щодо її боєздатності є сумніви, тому безпосередньої військової небезпеки вона не становить.

Голова ОВА закликав земляків, які контактують із жителями "ПМР", повідомляти їм про можливість і спосіб здатися українцям в разі перетину нашого кордону у складі окупаційних військ разом із російським контингентом.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-