Російська армія готує новий наступ на сході України - Столтенберг

Російська армія готує новий наступ на сході України - Столтенберг

Оновлено
Укрінформ
Російські війська, за даними розвідки та спостереження за їхніми діями, проводять перегрупування, поповнення особового складу та забезпечення підрозділів ресурсами для нового масштабного наступу на сході України, який може відбутися за кілька тижнів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми бачимо нову фазу цієї війни. Росія відходить не лише від Києва, а й з більшої частини районів на Півночі. Президент путін не зміг досягти поставлених цілей. Його метою було захоплення Києва протягом днів. Він не зміг цього зробити протягом багатьох тижнів, він не захопив Київ та жодне велике місто на Півночі», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що зараз путін переміщує війська з півночі України в білорусь, далі – у росію, до східного кордону України, де вони будуть поповнені особовим складом, переозброєні, поповнять боєкомплект, будуть забезпечені пальним та всім тим, що є необхідним для великого наступу.

«Те, що ми очікуємо – це новий та дуже концентрований наступ на Донбас, щоб взяти під контроль та окупувати всю його територію. Це саме той регіон, де розташована більшість українських сил», - підкреслив генеральний секретар НАТО.

Читайте також: НАТО надасть Україні зброю для захисту від нового наступу російської армії – Столтенберг

За його словами, таке перегрупування та зміна позицій російських військ може тривати кілька тижнів, тож дуже важливо, щоб союзники по НАТО скористалися цим "вікном", щоб переозброїти та забезпечити Збройні сили України. «І це саме те, що робитимуть союзники. Саме це обговорюватимуть міністри завтра-післязавтра, включаючи типи необхідного обладнання, що допоможе їм (українським силам оборони - ред.) вистояти та завдати відчутних втрат наступаючим російським силам», - наголосив керівник Альянсу.

Як повідомлялося, 6-7 квітня у Брюсселі відбудеться зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн-членів НАТО. У засіданні також візьмуть участь представники країн Азійсько-Тихоокеанського регіону, Грузії та України.

Читайте також: Усі джерела підтверджують, що злочини в Бучі скоїли російські військові - генсек НАТО

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Союзники по НАТО надають Україні суттєву фінансову, гуманітарну та військову підтримку у реалізації права країни на самооборону проти російської агресії. Водночас союзники по Альянсу не мають наміру надсилати в Україну війська або літаки задля уникнення прямого зіткнення між НАТО і росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-