Російські загарбники розстріляли трьох жителів Ніжинського району

Російські загарбники розстріляли трьох жителів Ніжинського району

Укрінформ
Ніжинська окружна прокуратура Чернігівської області порушила кримінальне провадження за фактом порушення правил ведення війни та навмисного вбивства трьох місцевих жителів.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними слідства, 1 квітня 2022 року, на території села Гайворон Дмитрівської ОТГ Ніжинського району, військовослужбовці росії розстріляли двох місцевих мешканців.

Окрім того, після звільнення населених пунктів Ніжинського району, 2 квітня, на території лісонасаджень, що між селами Гайворон та Шевченкове, знайдено тіло жителя села Веселе, який також загинув від вогнепальних поранень, спричинених загарбниками. 

Читайте також: У Гостомелі російські загарбники розстріляли автомобіль із жінкою і дитиною 

"Ніжинська окружна прокуратура розпочала кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством)", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що прокурори продовжують вживати всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російською федерацією.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні збройні сили рф атакували міста Очаків та Миколаїв. Внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки місцевих мешканців, транспортні засоби, а також об’єкти цивільної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-