У Гостомелі російські загарбники розстріляли автомобіль із жінкою і дитиною - омбудсмен

У Гостомелі російські загарбники розстріляли автомобіль із жінкою і дитиною - омбудсмен

Укрінформ
У Гостомелі російські загарбники розстріляли автомобіль із жінкою та дитиною, мати загинула.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У Гостомелі окупанти розстріляли авто з жінкою та дитиною: мати загинула, вона проїхала лише 700 м від будинку. Мати від ран загинула на місці, а некерований автомобіль врізався в магазин», - зазначила омбудсмен.

Вона також повідомила, що жінка з Київщини врятувала двох дітей під час обстрілу загарбниками машини, у якій вона з друзями намагалася врятуватися.

«Троє друзів родини загинули на місці. Жінці вдалося вибратися з палаючої автівки і дістати звідти дітей – свою десятимісячну доньку та трирічного сина подруги», - написала Денісова.

За її словами, у Мар’їнці, Красногорівці та Новомихайлівці російські загарбники знову застосували фосфорні снаряди, унаслідок обстрілів дістали поранення 11 осіб, з них п'ятеро дітей. Усім надається медична допомога.

За інформацією Денісової, унаслідок артилерійського обстрілу на Чернігівщині двоє дітей дістали поранення.

"Дії російських окупаційних військ порушують право дітей на життя, яке закріплене статтею 6 Конвенції ООН про права дитини. Вбивства дітей та обстріли мирних населених пунктів є злочинами проти людяності та військовими злочинами відповідно до Римського статуту міжнародного кримінального суду", - заявила омбудсмен.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну загинуло 153 дитини, щонайменше 245 поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-