Загарбники тримають у полоні 11 голів місцевих громад - Верещук

Загарбники тримають у полоні 11 голів місцевих громад - Верещук

Відео
Укрінформ
У полоні у російських військових перебуває 11 голів місцевих громад.

Про це сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні в полоні перебуває 11 голів місцевих громад з Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Донецької областей. Ми інформуємо про них, як і про інших зниклих цивільних громадян міжнародний комітет Червоного хреста, ООН, міжнародні організації, і ми вимагаємо від всіх від кого це залежить, щоб наші цивільні, наші мери міст, наші священники, журналісти, активісти були визволені. Їх незаконно утримують, насильницьки утримують, і вони мають право, щоб за них боролися. Ми це робимо, і закликаємо це робити інших», - сказала Верещук.

Вона зазначила, що також продовжуються перемовини для звільнення усіх цивільних в рамках обміну військовополоненими.

Також Верещук додала, що вчора, 2 квітня, після звільнення території Київської області від загарбників стало відомо про вбивство старости села Мотижин Ольги Сухенко.

«Вона була вбита в полоні російськими нелюдами. Це є військовим злочином. Винні обов’язково будуть покарані відповідно до міжнародного гуманітарного права», - сказала міністр.

Як повідомлялося, в Міністерстві оборони України 2 квітня заявили про звільнення українськими захисниками всієї Київської області від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-