Британія та її союзники погодили надання Україні систем ППО і артилерії

Британія та її союзники погодили надання Україні систем ППО і артилерії

Укрінформ
Британія та її союзники погодилися надати Україні більше летальної військової допомоги, щоб захиститися від російського вторгнення.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив у четвер британський міністр оборони Бен Воллес.

«Сьогодні в Україну буде надходити більше летальної допомоги. Кілька країн виступили з новими ідеями або навіть з більшою кількістю грошей», – сказав Воллес журналістам після того, як прийняв понад 35 міжнародних партнерів на другій конференції донорів для зміцнення оборонних спроможностей України.

Допомога включатиме забезпечення систем протиповітряної та берегової оборони, артилерії більшої дальності та засобів протистояння батареї, бронетехніки, а також ширшу підготовку та матеріально-технічне забезпечення.

«Сьогоднішня донорська конференція демонструє рішучість міжнародного співтовариства підтримати Україну перед обличчям вторгнення російських збройних сил», – сказав Воллес.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-