В Україні від початку війни загинули 1179 мирних жителів – ООН

В Україні від початку війни загинули 1179 мирних жителів – ООН

Укрінформ
Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну загинуло 1179 мирних українців, ще 1860 зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, такі дані наводить Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ).

Так, серед цивільних жертвами війни стали 236 чоловіків, 172 жінки, 15 дівчаток, 34 хлопчиків. Стать ще 667 дорослих та 55 дітей не встановлена.

Також серед постраждалих – 209 чоловіків, 157 жінок, 34 дівчаток, 26 хлопчиків. Стать ще 1360 дорослих та74 дітей не встановлено.

Більшість людей загинули від вибухової зброї з широкою зоною впливу, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

Водночас в УВКПЛ вважають, що фактичні цифри втрат значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, багато звітів все ще очікують підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи, Ізюма, Попасної та Тростянця, де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не включені у вищенаведену статистику.

Як повідомлялося, Маріупольський міський голова Вадим Бойченко інформував, що станом на 27 березня у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить майже 5 тисяч людей, з них приблизно 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 160 тис. мирних людей, вони просять про порятунок.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-