Amnesty International звинувачує рф у воєнних злочинах у Маріуполі

Amnesty International звинувачує рф у воєнних злочинах у Маріуполі

Укрінформ
Правозахисна організація Amnesty International звинувачує росію у скоєнні воєнних злочинів в українському місті Маріуполь.

Як передає Укрінформ, про це заявила на пресконференції в Йоганнесбурзі генеральний секретар організації Агнес Каламар, повідомляє АР.

«Облога Маріуполя, відмова від евакуації з гуманітарних міркувань та ненадання гуманітарних коридорів для виведення цивільного населення, а також удари по цивільному населенню є, як показало розслідування Amnesty International, воєнними злочинами», – заявила Каламар.

Вона запевнила, що Amnesty International незабаром оприлюднить детальну доповідь про руйнування в Маріуполі, спричинені нападом росії.

За словами Каламар, те що відбувається в Україні, є «повторенням того, що ми бачили в Сирії».

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У Маріуполі російські війська спричинили найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять мирних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За інформацією мера Маріуполя Вадима Бойченка, у місті за час російської облоги загинуло майже 5 тисяч людей, з яких близько 210 — діти.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-