Серед російських полонених є підозрювані у вчиненні воєнних злочинів в Україні - Венедіктова

Серед російських полонених є підозрювані у вчиненні воєнних злочинів в Україні - Венедіктова

Укрінформ
Серед військовополонених росіян є підозрювані у вчиненні воєнних злочинів на території України.

Про це сказала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова на брифінгу 28 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас є такі підозрювані, і для того, щоб я була успішним прокурором, я промовчу. Це дійсно конфіденційна інформація, і я сподіваюся, що у вас буде робота в українському суді, подивитеся, яким чином ми будемо працювати з цією статтею якраз по воєнних злочинах - у нас вона одна - 438. Тому будемо рухатися і будемо дивитися, що далі відбуватиметься. Ми відпрацьовуємо цю лінію, такі підозрювані є”, - сказала Венедіктова, відповідаючи на запитання, чи є якісь підозрювані серед російських військовополонених у вчиненні воєнних злочинів, і чи став би ОГП рекомендувати уряду України їх не обмінювати.

Як повідомлялося, раніше в Офісі Генерального прокурора повідомили, що щодо повномасштабного вторгнення рф в Україну українські правоохоронці вже зареєстрували 3085 злочинів агресії та воєнних злочинів рф.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом і дає йому гідну відсіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-