Деблокувати Маріуполь без літаків і важкої бронетехніки неможливо — Президент

Деблокувати Маріуполь без літаків і важкої бронетехніки неможливо — Президент

Укрінформ
Деблокувати Маріуполь без достатньої кількості важкої бронетехніки та літаків не є можливим.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

Глава держави зауважив, що сьогодні у Польщі відбулася зустріч міністрів закордонних справ та оборони України з колегами зі Сполучених Штатів Америки, до них приєднався і Президент США Джо Байден.

"Як мені доповіли, переговори стосувалися, зокрема, й цих життєво важливих інтересів, про які я зазначив. Стосувалися того, що ми дійсно потребуємо, поки продовжується цей пінг-понг – хто і як повинен передати нам літаки та інші інструменти захисту. Україна не може збивати російські ракети з дробовиків, з кулеметів, яких забагато у поставках. А деблокувати Маріуполь неможливо без достатньої кількості танків, іншої бронетехніки та, обов'язково, літаків. Про це знають всі захисники України. Знають всі захисники Маріуполя. Знають тисячі людей – громадяни, цивільні, які там вмирають у блокаді", - заявив Зеленський.

На його переконання, це знають і у Сполучених Штатах Америки, знають усі європейські політики. "Ми сказали всім. І це мають знати якнайшвидше і якнайбільше людей на землі. Щоб усі розуміли, хто й чому просто побоявся запобігти цій трагедії. Просто побоявся ухвалити рішення. Життєво важливе", - наголосив Президент.

Він зазначив, що Україна справді захопила певну кількість російських танків. Але, на його переконання, народи світу не зрозуміють, якщо захист свободи Європи буде здійснюватися саме таким чином.

Зеленський наголосив: позиція України має бути почута, адже це не тільки наша позиція. "Це позиція абсолютної більшості населення Європи, більшості європейців. Якщо хтось не вірить, нехай подивиться на актуальні опитування громадської думки у світі. А якщо не хочете чути позицію людей, то почуйте удари російських ракет, які б'ють зовсім поруч із польським кордоном. Чи ви чекаєте гуркоту російських танків?” - зазначив Президент.

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що зустріч його та глави МЗС Дмитра Кулеби із Президентом США Джо Байденом, міністром оборони США Ллойдом Остіном і державним секретарем США Ентоні Блінкеном, яка відбулася 26 березня, надає стриманий, але впевнений оптимізм.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-