Зеленський виступив на саміті НАТО: росія вже місяць руйнує Україну

Зеленський виступив на саміті НАТО: росія вже місяць руйнує Україну

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський виступив на саміті НАТО із закликом до припинення військових злочинів рф проти українського населення та нагадав, що минув місяць героїчного опору.

Як повідомляє Укрінформ, про це він сказав під час виступу перед учасниками саміту НАТО, повідомили в ОП.

“Шановні присутні! Вітаю вас з Києва, нашої столиці, яка б’ється вже місяць. Як і вся наша держава. Так, це правда, ми не в Альянсі. Не у найпотужнішому оборонному обʼєднанні світу. Не одна з 30 держав під парасолькою спільного захисту. Під парасолькою 5-ї статті. Таке відчуття, що ми у "сірій зоні". Між Заходом – і росією. Але захищаємо всі наші з вами спільні цінності. І ми світлі люди! І ми захищаємо всі ці цінності вже місяць! Місяць героїчного Опору. Місяць найчорніших страждань. Місяць безкарного руйнування мирної держави, а разом із нею – всієї архітектури глобальної безпеки. Усе це – у всього світу на очах”, - наголосив він.

Президент підкреслив, що за десятки років росія накопичила чималі ресурси. Військові ресурси. Живої сили і техніки. Авіабомб, ракет.

“Вони вкладали шалені гроші у смерть, поки світ інвестував у життя. Але Україна тримається мужньо! Ціною тисяч життів. Ціною зруйнованих міст. Ціною майже десяти мільйонів переселенців. Три з половиною з них – вже на ваших територіях. На територіях країн НАТО. Вдячний за підтримку цих людей. І люди продовжують, на жаль, залишати свої домівки. Рятують від терору, який окупанти принесли з собою. Перші ж години вторгнення означали для нас жорстокі ракетні удари. За місяць війни росія випустила проти наших міст більше тисячі різних ракет. Зробила сотні авіанальотів”, - зазначив Зеленський.

Глава Української держави підкреслив, що ще 24 лютого звернувся "із абсолютно зрозумілим, логічним проханням - - допомогти закрити наше небо". "У будь-якому форматі. Убезпечити наших людей від російських бомб і ракет. Ми не почули ясну відповідь. Україна не має потужної протиракетної зброї. Має значно меншу авіацію, ніж росія. Тому їхня перевага у небі – це як застосування зброї масового знищення. І ви бачите наслідки сьогодні – скільки людей вбито, скільки мирних міст зруйновано”, - акцентував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала неспровоковану масштабну військову агресію проти України, яка зустріла запеклий спротив від Збройних сил та від усього народу країни.

У Брюсселі 24 березня відбудуться відразу три зустрічі на вищому рівні - в НАТО, в ЄС та в форматі «G7», які будуть присвячені реагуванню та кризу, що була спровокована війною путіна проти України. 

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-