Кількість фігурантів «магістральної» справи про вторгнення рф може сягнути тисячі - Венедіктова

Кількість фігурантів «магістральної» справи про вторгнення рф може сягнути тисячі - Венедіктова

Укрінформ
У «магістральному» кримінальному провадженні щодо повномасштабного вторгнення рф в Україну уже 97 підозрюваних - топпосадовці, міністри, пропагандисти. А загалом їх кількість може сягнути тисячі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила в ефірі українських телеканалів.

«Щодо воєнних злочинів, що ми бачимо наразі. Кількість зареєстрованих нами кримінальних проваджень щодо цих злочинів, скажу цифру на сьогоднішній ранок, це було 2275, вже до вечора – більше, тому що, на жаль, маємо ще більше фактів. Злочинів, які пов’язані з військовими, - 1446. По нашій материнській, «магістральній», справі, на сьогодні 97 підозрюваних, це ті люди, які є топпосадовцями, щодо військової сфери у рф, серед міністрів, депутатів, топпропагандистів», - сказала вона.

Венедіктова уточнила, що по кожному з цих 97 підозрюваних осіб є конкретна справа - з обґрунтованою законною підозрою і з матеріалами до суду стосовно їх розшуку й арешту.

«Тобто, це – серйозна потужна робота», - поінформувала генпрокурор. На її думку, кількість фігурантів у цій справі буде доведена до 1000 осіб.

Венедіктова зазначила, що складність документування полягає в тому, що злочини вчиняються на територіях, які наразі тимчасово захоплені військами рф, там, де проводяться воєнні дії.

«Тому, звичайно, ми не просто так запустили цю платформу warcrimes.gov.ua, - там прописаний алгоритм, як люди можуть звертатися і надавати нам ці докази. І він прописаний таким чином, щоб ці докази були прийнятними у суді - у нашому національному суді, у МКС і на інших платформах», - поінформувала генпрокурор.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-