Війська рф викрадають дітей, ґвалтують людей і вивозять українське майно - Зеленський

Війська рф викрадають дітей, ґвалтують людей і вивозять українське майно - Зеленський

Укрінформ
Російські війська поводять себе в Україні так, як робили нацисти: ґвалтують людей, викрадають дітей та українське майно.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час виступу перед італійським парламентом у відеоформаті, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони ґвалтують, викрадають дітей, руйнують та грабують. Окупанти на вантажівках вивозять наше надбання, наше майно. Так робили в останню війну хіба що нацисти, коли окуповували інші країни», - сказав Зеленський.

«Російські війська примудрилися замінувати навіть море на підходах до наших портів. І тепер це загрожує сусіднім берегам і сусіднім країнам, бо міни можуть дрейфувати морем до них», - додав глава держави.

Зеленський зазначив, що це вторгнення не зупиняється вже 27 днів. Майже місяць. «Отже, потрібно ще більше санкцій, ще більше тиску, щоб Росія шукала не військові резерви чи найманців десь у Лівії або Сирії. Щоб Росія шукала мир. Щоб та сама одна людина шукала мир. Наслідки цієї війни вже відчуваються у багатьох частинах світу», - вважає він.

Він повідомив італійцям про те, що вже 117 дітей за ці дні вбили російські загарбники в Україні. Українська нація нині змушена вживати.

Коментуючи критичну ситуацію в Маріуполі, Президент зазначив : «Уявіть собі повністю спалену Геную. Маріуполь після трьох тижнів повної блокади, бомбардувань та обстрілів, які не припиняються жодної миті».

«В окупованих районах ховають убиті родини прямо у дворах багатоповерхівок. У парках. У братських могилах. Це відбувається у наш з вами час. У 2022 році. І ми знаємо, що кожен наступний день війни забере ще життя наших дітей. 117 (загиблих дітей - ред.)– це не фінальне число. Російське вторгнення ще зруйнує родини і долі. Бо повномасштабна війна продовжується, на жаль. Російські ракети, авіація та артилерія не припиняють вбивати. Українські міста руйнуються. Деякі майже повністю знищені», - сказав Зеленський.

«Я звертаюся до вас з Києва – нашої столиці. З міста, яке має для нашого регіону таке ж значення, як Рим – для всього світу. З Києва почався відлік великої культури великого народу. А зараз ми на межі виживання. Київ за свою історію пройшов через жорстокі війни. І заслуговує після всіх втрат і трагедій – на життя в мирі. У вічному мирі. Як заслуговує на це Рим і будь-яке інше місто нашого світу. Але, на жаль, щоденно у Києві – повітряна тривога. Щоденно падають бомби, бʼють ракети», - підкреслив Президент.

Він нагадав, що нині в в Італії перебувають понад 70 тисяч українців, які змушені були ховатись від війни. Понад 25 тисяч дітей. «І багато хто з них отримав тепло у ваших італійських родинах. В тому числі в родинах присутніх в цій залі. В Італії вже народився перший українець, мама якого знайшла прихисток на вашій землі. Десятки українських діточок з важкими контузіями і пораненнями лікуються у вас. Ми за це вдячні вам, дуже вдячні! І чекаємо, коли вони зможуть повернутись додому. В Україну – вже мирну. І у цьому ви точно можете нам допомогти», - сказав глава держави.

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-