Кількість біженців з України перевищила 3,5 мільйона – ООН

Кількість біженців з України перевищила 3,5 мільйона – ООН

Укрінформ
Кількість українців, які виїхали за межі України з початку російського вторгнення становить 3 528 346 осіб.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, такі дані наводить Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Зазначається, що з них понад 2 мільйони осіб перетнули кордон України з Польщею.

Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) наголосив у своєму звіті, що багато тих, хто залишає Україну через війну, не повністю вакциновані проти COVID-19.

Там зазначили, що за відсутності документально підтверджених даних про вакцинацію дітям і дорослим з України має бути запропонований курс первинної вакцинації проти COVID-19, а також ревакцинація. Пріоритет надається літнім, вагітним жінкам, особам з ослабленим імунітетом та особам з супутніми захворюваннями й високим ризиком захворюваності.

Також у ECDC заявили, що необхідно розглянути можливість тестування всіх, хто переїхав з України в країни ЄС. Якщо немає можливості тестування, то ті, хто має симптоми COVID-19, повинні отримати всю необхідну підтримку.

Інші запропоновані заходи включають забезпечення доступу та використання чистої води, дезінфікуючих засобів та повне дотримання гігієни.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-