Пропаганда рф удвічі занижує статистику своїх загиблих військових – Подоляк

Пропаганда рф удвічі занижує статистику своїх загиблих військових – Подоляк

Укрінформ
Намагаючись приховати масову загибель військовослужбовців рф в Україні, російська пропаганда вдається до брехні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

«Російське мистецтво брехати вже не допомагає. Міноборони рф було змушене офіційно визнати, що в Україні загинуло не 500 осіб, а… 9 861. Це багато. Катастрофічно багато для російської пропаганди. І для російських матерів. І це лише початок усвідомлення їхньої національної катастрофи. Тому що в реальному світі загиблих росіян майже вдвічі більше», - зазначив Подоляк.

Водночас він додав, що офіційний речник міноборони рф Конашенков усе це озвучив у деталях на сторінках російської «Комсомольської правди», але майже відразу з пропагандистських міркувань відбулося редагування статті та вичленовування фрагмента про масову загибель військовослужбовців рф. «Фрагмент «за даними міноборони рф, у ході спецоперації в Україні зс рф втратили вбитими 9861 особу, поранення отримали 16153 особи…» просто зник. І правильно, навіщо сучасній Океанії знати бодай часткову правду», - підсумував Подоляк.

Він також навів відповідні посилання - оригінал (було видалено й потім відредаговано), а також архів (інтернет все пам'ятає):

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 21 березня орієнтовно становлять: особового складу - близько 15 000 осіб, танків ‒ 498 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 1535 од., артилерійських систем – 240 од., РСЗВ - 80 од., засоби ППО - 45 од., літаків – 97 од., гелікоптерів – 121 од., автомобільної техніки - 969 од., кораблі /катери - 3 од., цистерн з ПММ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 24, спеціальна техніка - 13.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-