Примусова мобілізація в ОРДЛО: серед «призовників» - студенти і 65+

Примусова мобілізація в ОРДЛО: серед «призовників» - студенти і 65+

Укрінформ
Командування російських терористичних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської обла

стей збільшило вік «призовників» з 55 до 65 років, аби комплектувати свої підрозділи.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«Ворог продовжує «мобілізацію» на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, чергова хвиля відбувається на території Донецької області. З метою збільшення кількості потенційних «призовників», окупанти збільшують віковий ценз «військовозобов’язаних» – з 55 до 65 років», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на тимчасово окупованих територіях Луганської області по місцевому телебаченню оголошено мобілізацію місцевого населення. До лав російської армії активно залучають студентів. Зокрема, всіх учнів Луганського залізничного технікуму офіційно викликають до навчального закладу для проведення «реєстрації». Тим, кому вже виповнилося 18 років особисто телефонує директор училища. Аналогічна ситуація в Луганському медичному університеті – у закладі оголошено про обов’язкове прибуття та реєстрацію студентів старших курсів.

У пресслужбі також зазначили, що «мобілізовані» до складу 1 армійського корпусу окупаційних військ вирізняються вкрай низьким морально-психологічним станом та мають застаріле спорядження: екіпірування зразка 1974 року, захисні шоломи 1971 року випуску.

Серед особового складу поширюються чутки та панічні настрої, викликані великими втратами особового складу – на тимчасово окуповані території постійно прибувають важкопоранені та вантажі з тілами. Зокрема, на Луганський м’ясокомбінат привезли 16 знищених «мобілізованих». Один з них – син директора 33 середньої школи Луганська. При цьому рідним не повідомляють жодної інформації про місця та обставини загибелі.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 21 березня орієнтовно становлять: особового складу - близько 15 000 осіб, танків ‒ 498 од, бойових броньованих машин ‒ 1535 од, артилерійських систем – 240 од, РСЗВ - 80 од, засобів ППО - 45 од, літаків – 97 од, гелікоптерів – 121 од, автомобільної техніки - 969 од, кораблі /катери - 3 од, цистерн з ПММ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 24, спеціальної техніки - 13.

Дані уточнюються, оскільки підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-