Данілов - МАГАТЕ: Де ваші представники на Чорнобильській та Запорізькій АЕС?

Данілов - МАГАТЕ: Де ваші представники на Чорнобильській та Запорізькій АЕС?

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов закликав МАГАТЕ делегувати своїх представників на Чорнобильську та Запорізьку атомні станції.

Про це він заявив під час телемарафону, передає Укрінформ.

"Що стосується застосування хімічної зброї (росією — ред.), або будь-якої іншої зброї, росія - це країна-терорист. Це вже доведено. Але вона зараз ще і ядерний терорист. І інституція, яка має назву МАГАТЕ, мала б включитися, втрутитися в цю ситуацію. В який спосіб? Терористи захопили дві ядерні станції, а МАГАТЕ мовчить. Де її представник на цій станції? Вони мали б прибути сюди, безпосередньо контролювати все, що відбувається на цій станції. У мене прохання до МАГАТЕ - пришліть своїх представників на Чорнобильську АЕС, на Запорізьку АЕС, щоб ви переконалися, що там усе відбувається по нормах і нормативах, які є на ядерних об'єктах", - сказав Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Персонал станції продовжує працювати, однак змушений узгоджувати свої дії із загарбниками.

Внаслідок ворожих обстрілів 16 березня було пошкоджено високовольтну лінію електропередачі ЗАЕС – Каховська 750 кВ, через яку здійснюється видача електроенергії із Запорізької атомної електростанції.

Крім того, ще в перший день агресії російськими військами була захоплена Чорнобильська АЕС.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська під вигаданим приводом "денацифікації" та "демілітаризації" України обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-