В Україні вже з’явилися табори для російських військовополонених

В Україні вже з’явилися табори для російських військовополонених

Укрінформ
В Україні вже з’явилися табори для російських військовополонених загарбників. 

Як передає Укрінформ, про це поінформувала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова у інтерв’ю BBC Україна.

Вона уточнила, що військовополонені мають знаходитися у спеціальних військових таборах, і це питання було відпрацьовано – за її словами, раніше був підписаний спільний наказ щодо цього з низкою інших дотичних до цього питання служб – Міноборони, МВС тощо.

«Уже є (ці місця в Україні – ред.). Ми над цим попрацювали. Вони є, тому що цього, знову ж таки, вимагає Женевська конвенція», - сказала Венедіктова.

Вона уточнила щодо того, що стосується військовополонених: за них відповідає спеціально створений правоохоронний орган, Військова служба правопорядку.

«Щодо військовополонених - навіть медична допомога їм надається майже на (тому самому – ред.) рівні, як надається нашим хлопцям. Тому я вважаю, що ми себе проявляємо як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором», - поінформувала Венедіктова.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-