МОУ не підтверджує інформацію про загибель українських військових від гіперзвукової ракети рф

МОУ не підтверджує інформацію про загибель українських військових від гіперзвукової ракети рф

Укрінформ
Інформація про нібито застосування росією гіперзвукових ракет в Україні наразі перевіряється, а повідомлення про начебто загибель 200 українських військових від згаданих ракет не відповідає дійсності.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, відповідаючи на питання щодо застосування росією гіперзвукових ракет на території України.

«Ми чули цю заяву міністерства оборони російської федерації, ця інформація згодом буде оприлюднена. Наразі вона уточняється. Означати це може наступне: впродовж усіх днів, коли росія веде проти нас війну, вочевидь, величезний арсенал високоточної зброї росія вже використала і наразі намагається вводити нові зразки озброєння, про які було заявлено рф», - наголосив речник.

Відповідаючи на питання чи дійсно близько 200 українських солдат загинули внаслідок застосування гіперзвукових ракет, Мотузяник зазначив: «Ні, таку інформацію ми наразі не підтверджуємо. Треба розуміти, що російська федерація, окрім збройної агресії, яка є також частиною гібридної війни, веде проти нас дезінформаційну кампанію поряд із дипломатичною, економічною війною. Уся інформація про втрати у лавах ЗСУ згодом обов’язково буде донесена до суспільства і до ЗМІ».

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 19 березня орієнтовно становлять: особового складу – близько 14 400 осіб, танків ‒ 466, бойових броньованих машин ‒ 1470, артилерійських систем – 213, РСЗВ – 72, засобів ППО – 44, літаків – 95, гелікоптерів – 115, автомобільної техніки – 914, кораблів /катерів – 3, цистерн з ПММ – 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 17, спеціальної техніки – 11. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій. Упродовж минулої доби російські війська випустили по Україні 14 ракет, а також скоїли 40 авіанальотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-