У рф наразі відбувається прихована мобілізація - Веніславський

У рф наразі відбувається прихована мобілізація - Веніславський

Укрінформ
У рф наразі відкрита мобілізація не проводиться, однак там відбувається прихована мобілізація.

Як передає Укрінформ, про це поінформував у ефірі українських телеканалів народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (фракція "Слуга народу").

«Відкрита мобілізація, загальна мобілізація (у рф – ред.) не відбувається, - відбувається прихована мобілізація. Вербуються найманці до приватних військових структур. Хоча рівень зарплат, який їм обіцяють, він не задовольняє тих, хто готовий був би воювати виключно за гроші, - тим більше, розуміючи всю картину. А оці найманці, вони чудово розуміють, що їх чекає, бо вони розуміють, скільки реальних втрат (рф вже понесла в Україні – ред.), на відміну від пересічного громадянина рф. І вони дуже неохоче йдуть на війну з Україною», - уточнив Веніславський.

Він уточнив, що рф намагається мобілізувати прихованим чином, насамперед, ті людські ресурси, які поповнять втрати у особовому складі.

«(Загарбники – ред.) намагаються перекидати через кримський міст і сюди на Херсонщину, також з північного напрямку – через Чорнобильську зону, додатковий особовий склад», - поінформував він.

Парламентарій зазначив, що у рф дуже стрімко наростає розуміння реальної ситуації на фронтах в Україні і того, скільки є реальних жертв від війни з Україною.

«Тому я переконаний, що найближчими днями, можливо – тижнями – вже відбудеться той переломний момент свідомості громадян рф, які зрозуміють, що кількість втрат була набагато більшою, ніж їм доносять пропагандисти з телеканалів. І це може мати ефект разом з санкціями, які щодня підсилюються, разом з тими міжнародними судовими рішеннями, які ми мали вчора, тощо», - поінформував член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-