Україна докладе всіх зусиль для покарання причетних до знищення театру в Маріуполі - МЗС

Україна докладе всіх зусиль для покарання причетних до знищення театру в Маріуполі - МЗС

Заява
Укрінформ
Українські дипломати докладуть максимальних зусиль, аби кожна особа, причетна до знищення Драматичного театру в Маріуполі та сотень інших злочинів проти українців, була покарана.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ, опублікованій речником МЗС Олегом Ніколенком у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

У МЗС наголосили, що збройні сили рф продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по об‘єктах цивільної інфраструктури в Україні в порушення норм міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права. Зокрема, російська авіація скинула потужну бомбу на приміщення драматичного театру в Маріуполі. У результаті бомбового удару була зруйнована центральна частина будівлі театру, багато людей опинилося під завалами. Наразі неможливо встановити точну кількість постраждалих через триваючі обстріли, поінформувало міністерство.

«Завдавши цілеспрямованого бомбового удару по місцю масового скупчення цивільних людей, росія скоїла черговий воєнний злочин. Цей злочин було скоєно в той час, коли президентка Міжнародного суду ООН зачитувала наказ, який зобов‘язав росію негайно припинити всі військові дії на території України. Режим путіна вже давно перетнув межу людяності», - підкреслили у міністерстві.

МЗС наголосило, що українські дипломати докладуть максимальних зусиль, аби кожна особа, причетна до цього та сотень інших злочинів проти українців, була покарана.

Зовнішньополітичне відомство також закликало міжнародну спільноту посилити санкційний тиск на росію, аби зупинити звірства російської армії в Україні, а також продовжувати надавати нашій державі підтримку задля захисту українського народу.

Як повідомлялося, у середу в центрі Маріуполя російські загарбники скинули бомбу і знищили Драматичний театр, де ховалися сотні людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-