Столтенберг озвучив спільну позицію країн НАТО щодо участі у війні в Україні

Столтенберг озвучив спільну позицію країн НАТО щодо участі у війні в Україні

Укрінформ
Союзники по НАТО мають єдину позицію щодо необхідності підтримувати здатність України до самозахисту, але вони є настільки ж єдиними у прагненні уникнути прямого залучення Альянсу у війну, яку Росія розпочала проти України.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками надзвичайної зустрічі міністрів оборони країн Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Союзники є єдиними в тому, що стосується надання підтримки для України, щоб надати їй можливість реалізувати своє право на самооборону. Але союзники також є єдиними в тому, що НАТО не має застосовувати війська на місці подій або у повітряному просторі України. Тому що ми маємо відповідальність щодо забезпечення непоширення цього конфлікту, цієї війни, утримати її від ескалації за межі України. Ми бачимо смерть, руйнування, ми бачимо людські страждання в Україні. Але ситуація лише погіршиться, якщо НАТО здійснить заходи, що призведуть до повномасштабної війни між НАТО та Росією», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що сьогодні міністри НАТО погодилися продовжити постачання в Україну сучасного обладнання та систем протиповітряної оборони, протитанкової зброї та інших видів підтримки.

24 лютого 2022 року президент росії путін розпочав неспровоковану війну проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. Збройні сили України, підрозділи територіальної оброни та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-