Набрав чинності закон, який забороняє інформпродукцію з пропагандою держави-агресора

Набрав чинності закон, який забороняє інформпродукцію з пропагандою держави-агресора

Укрінформ
В Україні набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони виготовлення та поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора)" (№2109-ІХ).

Текст документа напередодні оприлюднено в офіційному виданні Верховної Ради "Голос України", передає Укрінформ.

Зокрема, забороняється виправдовувати, заперечувати збройну агресію російської федерації проти України у 2014 році. Серед іншого – забороняється називати війну на сході "внутрішнім конфліктом" чи "громадянською війною".

Окрім того, встановлюється заборона на прославляння та звеличування окупантів – забороняється називати їх "повстанцями", "ополченцями" та "ввічливими військовими людьми".

За порушення закону для релігійних організацій, політичних партій та громадських організацій після рішення суду передбачається встановлення санкцій у вигляді припинення їхньої діяльності, якщо вони сприяли ліквідації незалежності України чи незаконному захопленню влади, пропагували війну чи насильство, комуністичний режим або поширювали інформацію, яка виправдовує агресію рф, що розпочалася у 2014 році.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони виготовлення та поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора)" 3 березня. Голова ВР Руслан Стефанчук невідкладно його підписав та направив на підпис Президентові Володимиру Зеленському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-