Верещук звернулася до світової спільноти: Побачте й почуйте, що відбувається у Маріуполі

Верещук звернулася до світової спільноти: Побачте й почуйте, що відбувається у Маріуполі

Відео
Укрінформ
Російські військові продовжують утримувати у заручниках близько 400 людей у маріупольській Обласній лікарні інтенсивного лікування.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Черговий терористичний акт росії проти українського народу… Сьогодні окупанти зігнали у приміщення Обласної лікарні інтенсивного лікування в Маріуполі близько 400 людей... і утримують їх як заручників», - сказала Верещук.

Вона звернулася до міжнародної спільноти та закликала зосередити зусилля на визволенні заручників. "Побачте й почуйте, що відбувається в Маріуполі. Росія – держава-терорист, і ми вимагаємо визнати це!" - наголосила урядовець.

За її словами, 15 березня гуманітарним коридором із Маріуполя врятувалися близько 20 тисяч людей. З міста у напрямку Запоріжжя через Бердянськ, Мангуш й інші населені пункти виїхали понад 4 тисячі приватних автомобілів, з яких 570 уже прибули у Запоріжжя. Решта залишилися на нічліг у Бердянську та інших населених пунктах.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-