Російські війська досі не пропустили гуманітарну колону до Маріуполя

Російські війська досі не пропустили гуманітарну колону до Маріуполя

Укрінформ
Російські військові формування досі не пропустили гуманітарну колону до міста Маріуполя Донецької області.

Про це заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз гуманітарний конвой стоїть за шістдесят кілометрів від Маріуполя... Гуманітарна колона, в якій багато фур із продуктами, водою, одягом, а також автобуси, якими люди могли би виїхати з Маріуполя, на жаль, не пропускається росіянами. Вони стоять там уже третій день", – поінформував він.

Водночас Тимошенко зазначив, що із нападниками вдалося домовитися, аби громадяни виїхали з Маріуполя цивільними автомобілями. Заступник керівника ОП додав, що декілька годин тому невелика частина автівок змогла виїхати – зараз їх приймають у Запорізькій області.

Він запевнив, що українська влада цілодобово працює над гуманітарним питанням у Маріуполі.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 13 березня 2 тис. 187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

Росіяни спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-