Якщо не закрити небо над Україною, ракети рф зрештою впадуть на країни НАТО - Президент

Якщо не закрити небо над Україною, ракети рф зрештою впадуть на країни НАТО - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що запуск росією ракет по країнах НАТО буде питанням часу, якщо Альянс не закриє небо над Україною.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулого року я чітко попереджав лідерів НАТО: якщо не буде жорстких превентивних санкцій проти Російської Федерації, вона піде війною. Ми мали рацію. Я говорив протягом довгого часу: «Північний потік» – це зброя, яка вдарить по всій Європі. Тепер це очевидно. І зараз я повторюю знову: якщо ви не закриєте наше небо, то це лише питання часу, коли російські ракети впадуть вже на вашу територію, на територію НАТО, на домівки громадян країн НАТО», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що у неділю зранку 30 російських ракет було випущено по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині, унаслідок чого загинули 35 людей і 134 особи зазнали поранення.

«Там не відбувалося нічого, що могло б загрожувати території російської федерації. І всього лише за 20 кілометрів звідти – кордони НАТО», - наголосив Президент.

Водночас він зазначив, що у Київській області внаслідок свідомого нападу російських військових був убитий американський журналіст Брент Рено, а його колега поранений.

Зеленський також нагадав, що на сході України загарбники вирішили «демілітаризувати» та «денацифікувати» Святогірську лавру УПЦ (МП). В момент удару на території монастиря перебували тільки ченці та сотні біженців, жодної військової цілі у Лаврі чи поряд з нею не було. Російські війська не зупиняються навіть перед ударами по Лаврі, заявив глава держави.

«Один лише цей факт демонструє, що вся ідеологія російської держави є просто брехнею», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-