У війні проти України планують задіяти перевдягнутих у російську форму білорусів – Данілов

У війні проти України планують задіяти перевдягнутих у російську форму білорусів – Данілов

Укрінформ
Росія розробляє на території Білорусі спецоперацію, плануючи задіяти у війні проти України перевдягнутих у російську форму білоруських військових.

Про це заявив під час телемарафону "UA:разом" секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні на території Білорусі розробляється спецоперація російської федерації. Вони сьогодні мають велике бажання одягнути у форму російської федерації білоруських військових, частина з них відмовляється воювати проти нашої країни, але зараз ФСБ і ті спецслужби, які там є на території, на сьогодні вмовляють білорусів перевдягнутися в російську форму і по російських "лекалах" заходити на нашу територію. Але ми до цього розвитку подій готові, і я попереджаю: якщо ми тут будемо знаходити білорусів, вони матимуть таку ж відсіч, яку мають росіяни разом із чеченцями», - заявив Данілов.

За його словами, зараз чеченці на війні проти України виконують функцію, яку свого часу виконували енкаведисти, що розстрілювали тих, хто намагався відступати. При цьому секретар РНБО згадав про випадок, який стався 12 березня, коли чеченці на Київщині розстріляли 12 поранених росіян.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-