Близько 10 тисяч українців, які працюють у Литві, виїхали захищати Україну

Близько 10 тисяч українців, які працюють у Литві, виїхали захищати Україну

Укрінформ
За даними представників Литовської асоціації перевізників Linava, українці, які працюють у Литві, масово повертаються додому захищати Батьківщину від російської агресії.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«За попередніми підрахунками, близько 10 000 українців, серед них і водії, поїхали захищати свою країну. Кількість тих, хто виїхав, може бути і вище», – сказав Зенонас Буйвідас, генсек Linava, яка об'єднує 740 компаній.

Менеджери цього та інших професійних транспортних об'єднань підтверджують, що тих, хто виїхав, багато.

Загалом очікується, що через війну в Україні, вимоги «Пакету мобільності» і тривалих процедур працевлаштування (2–3 місяці) транспортним компаніям Литви в середині року бракуватиме 15 тис. водіїв.

Передбачається, що ці вакансії можна буде заповнити працівниками з країн Центральної Азії, Молдови, а також Індії та Філіппін. При цьому «росіян литовські компанії навряд чи захочуть працевлаштовувати та й не зможуть».

Очікуються кадрові складнощі і в інших галузях, де були задіяні працівники з України.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-