Лідери ЄС можуть подвоїти суму допомоги на військові потреби України – Боррель

Лідери ЄС можуть подвоїти суму допомоги на військові потреби України – Боррель

Укрінформ
Лідери ЄС, що продовжують сьогодні неформальну зустріч у Версалі (Франція), як очікується, ухвалять рішення подвоїти суму допомоги Україні на військові потреби, пов’язані із захистом від неспровокованої російської агресії.

Про це сьогодні перед початком другого дня європейського саміту заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає кореспондент Укрінформу.

«Рада має погодити виділення цих грошей. Ми зробили пропозицію подвоїти наш внесок – 500 мільйонів (євро – ред.) більше на військове бойове обладнання для українських сил, та продовжувати думати про більше санкцій проти олігархів та російської економіки. Підтримати Україну у військовому сенсі на ще 500 мільйонів, - це те, що ми маємо зробити, і я переконаний, що лідери погодять ці гроші», - сказав Високий представник ЄС.

Відповідаючи на додаткове запитання, коли саме Україна зможе отримати цю допомогу, він зауважив, що це відбудеться якнайшвидше.

«Ці гроші будуть виділені негайно. Зараз все це відбувається швидко», - сказав Жозеп Боррель.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого 2022 року оголосив війну Україні, й розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Українські Збройні Сили, підрозділи територіальної оброни відбивають напад ворога та завдають йому важких втрат. Російський агресор зустрічає запеклий спротив від усього українського суспільства.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії, як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється із кожним днем. Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-