Пропагандистів рф покарають за співучасть у воєнних злочинах – Зеленський

Пропагандистів рф покарають за співучасть у воєнних злочинах – Зеленський

Відео
Укрінформ
У російських пропагандистів за поширення брехні про війну росії проти України буде конфісковано все майно, де б воно не було у світі, і їх притягатимуть до відповідальності за співучасть у воєнних злочинах.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Воєнні злочини неможливі без пропагандистів, які їх прикривають. Хочу сказати їм одну річ: ви будете відповідати так само, як і всі ті, хто наказує скидати бомби на мирних людей. Ми знайдемо всю власність пропагандистів та повʼязаних з ними осіб. Ми зробимо все, щоб її конфіскували, де б вона не була. Ви ж любите багате життя. Любите благополучні країни. У вас цього більше не буде», - зазначив глава держави.

За його словами, це буде тільки початок.

Президент наголосив, що пропагандистів рф притягнуть до відповідальності за співучасть у воєнних злочинах.

Також він висловив переконання, що колись їх зненавидять і громадяни росії, усі, кого вони зараз постійно, щоденно, багато років поспіль обманюють.

«Коли вони (росіяни – ред.) відчують наслідки вашої брехні. Відчують по своїх гаманцях. По можливостях, яких стає дедалі менше. По вкраденому майбутньому російських дітей», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що після вчорашнього бомбардування пологового будинку та дитячої лікарні у Маріуполі, загинуло троє людей, серед них – одна дитина, а кількість поранених, серед яких діти, жінки, медичні працівники – 17.

Президент розповів, що на російському телебаченні «згадали» цю тему, яка була у них на ток-шоу.

«Але жодного слова правди не сказали. Росіянам збрехали, що нібито у лікарні не було пацієнтів, а в пологовому будинку не було жінок та дітей. Росіянам збрехали, що нібито там засіли "націоналісти". На якихось позиціях. Вони брешуть упевнено, як і завжди», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, 9 березня в Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення. Загинули троє людей, зокрема одна дитина.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-