Битва за Україну. День одинадцятий. Випуск 1

Битва за Україну. День одинадцятий. Випуск 1

Укрінформ
Розпочався одинадцятий день мужнього протистояння українського народу воєнному російському вторгненню. 

Ми героїчно відстоюємо кожний сантиметр нашої землі і витісняємо рашистських загарбників з України. Перемога буде за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 9 годину 6 березня.

8:38 АТ «Укрзалізниця» на додаток до рейсових поїздів запланувала 6 березня евакуаційні поїзди далекого сполучення або Інтерсіті+ з Краматорська, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Дніпра та Кривого Рога. Проїзд безкоштовний.(список за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3421562-ukrzaliznica-priznacila-evakuacijni-poizdi-dalekogo-spolucenna.html).

08:30 Генеральний штаб ЗСУ: "У соціальних мережах противник активізував велику мережу ботів, намагаючись посіяти паніку та зневірити народ України! Розповсюджується безліч повідомлень на кшталт "Все пропало!", "Допоможіть Києву (Херсону, Чернігову і т.і. залежно від оперативної обстановки); "Нас всі кинули!" і подібні. Зокрема, повідомлення розсилаються з новостворених "патріотичних" акаунтів з українською символікою українською та російською мовами" НЕ ВІРТЕ!

08:26 На Львівщині, від початку війни з Росією, вдалося розселити 63,6 тисячі внутрішньо переміщених осіб, загалом в межах області розгорнули 80 тисяч місць - ОДА.

08:14 Укрзалізниця завезла минулої доби у Харків понад 50 тонн гуманітарної допомоги.

07:53 В Енергодарі не працює Vodafone, є проблеми з інтернетом

07:39 Генштаб: З початком 11-ї доби героїчного протистояння російському воєнному вторгненню ЗСУ і підрозділи Сил безпеки та оборони України ведуть запеклі бої з утримання визначених рубежів.

                                                                 

07:32 У МВС розповіли, як пройшла ніч в Україні. Російські війська продовжували обстрілювати Харків, Маріуполь і Охтирку, а також розграбовувати Тростянець. За оперативними даними, зараз загарбники хочуть прорватися до Лубен, а з іншого боку - до канівської ГЕС.

07:31 Росіяни переплюнули фашистів у знищенні міста та мирного населення - мер Чернігова

07:13 Мер Чернігова Владислав Атрошенко просить у головнокомандувача підкріплення людьми та озброєнням.

06:54 Провідні компанії ігрової індустрії слідом за Microsoft припиняють продажі до Росії

06:38 МЗС Канади рекомендує своїм громадянам негайно покинути територію РФ та уникати будь-яких подорожей до цієї країни, яка веде війну проти України.

06:14 США як виняток дозволили прибути літаку з Росії до Вашингтона, аби вивезти 12 видворених дипломатів, котрі працювали при ООН.

05:53 У всіх відкритих відділеннях "Нової пошти" діють "гуманітарні куточки", у яких можна безоплатно відправити допомогу військовим та цивільним.

05:35 Президент США Джо Байден привітав рішення Visa й Mastercard припинити підтримку транзакцій у Росії

05:32 Державний департамент радить громадянам Сполучених Штатів, які перебувають у Росії, негайно залишити країну.

05:21 Росія скидає на Чернігів бомби, призначені для фортифікаційних споруд - очільник ОВА

04:49 Корпорація Радіо Свобода (RFE/RL) тимчасово зупинила свою діяльність у Російській Федерації.

04:26 Митці, артисти й колективи закладів культури Закарпаття ухвалили колективне звернення до міжнародної спільноти та країн НАТО з проханням закрити небо над Україною.

03:57 Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав лідерів інших країн приєднатися до плану відповіді на вторгнення Росії, що складається із шести пунктів.

03:53 В окупованих Росією кримських містах Армянськ, Красноперекопськ та Джанкой лікарні переповнені пораненими військовослужбовцями армії РФ, повідомили у Представництві президента в АРК.

03:42 Команда ГО «Докудейз» та фестивалю Docudays UA збирає гроші для українських кінематографістів, які документують події війни в Україні, зокрема фіксують воєнні злочини агресорів.

03:27 Зеленський і Байден обговорили продовження санкційної політики проти Росії

03:14 Ветерани збройних сил з різних куточків США долучаються до боротьби за Україну.

03:10 Міноборони РФ наказало ховати російських військових, які вдерлися в Україну, у братських могилах, а коли це неможливо - знищувати їхні тіла.

02:49 Російські військові створили «живий щит» із жителів одного із сіл Тростянецької громади для прикриття зенітно-ракетної системи С-300 - голова ОВА

02:38 Загарбники порушили домовленості про евакуацію та взяли в полон ціле місто - мер Маріуполя

02:33 Ворог прагне оточити Київ, Харків, Миколаїв та захопити Канівську ГЕС - Генштаб

02:20 Офіс генерального прокурора здійснює контроль за умовами утримання полонених російських військових.

02:11 З Вірменського собору у Львові в цілях безпеки вивезли статую Ісуса Христа у зв'язку зі вторгненням Росії в Україну.

02:09 Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом його зустріч із Путіним.

02:03 У Києві оголосили повітряну тривогу

01:56 Українські захисники взяли в полон російського майора Дмитра Шишканова, який раніше служив у ЗСУ та зрадив присязі.

01:41 Чергова партія станцій Starlink прибуде в Україну наступного тижня - Зеленський

01:29 Пропаганда РФ видає фото з Ірпеня за «доказ зриву» Україною гумкоридору в Маріуполі

00:43 Протягом 5 березня російські окупанти зазнали чергових втрат від протиповітряної оборони Сил оборони України. Загалом з початку вторгнення знищено 44 ворожі літаки і 44 гелікоптери.

00:32 Російські війська не мають ресурсу займати міста - голова Миколаївської ОВА

00:19 Керівники провідних опозиційних білоруських ЗМІ оприлюднили відеозвернення до українців, в якому вибачилися за участь Мінська в російської агресії (відео за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-uarazom/3421437-meta-kremla-posvariti-nasi-narodi-kerivniki-nezaleznih-zmi-bilorusi-zvernulisa-do-ukrainciv.html).

00:05 Президент Зеленський подякував Європейській комісії за виділення першого траншу у розмірі 500 млн євро для допомоги українцям, які знаходять притулок у ЄС.

5.03.2022

23:58 Неподалік від Балаклії українські десантники розбили колону ворога, яка прямувала в бік Дніпропетровської області - 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада.

23:57 Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) прийняв рішення не призначати російських арбітрів на матчі турнірів, що проводяться під егідою організації.

23:49 Китай заохочує Росію та Україну до прямих переговорів - глава МЗС

23:44 Клієнти платіжної системи PayPal пожертвували кілька мільйонів доларів міжнародним благодійним організаціям, які надають гумдопомогу в Україні - віцепрем'єр- міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

23:37 Військовослужбовці ЗСУ показали вміст командирської сумки та особисті речі екіпажу бойової машини армії РФ, який було знешкоджено під час боїв під Василівкою (відео за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3421424-ukrainski-vijskovi-pokazali-rozpakovku-komandirskoi-sumki-zagarbnikiv.html).

23:25 Моряки Королівського флоту Великої Британії відвідали українську антарктичну станцію «Академік Вернадський» та висловили підтримку і солідарність з народом України.

23:19 У Гаазі росіяни виконали гімн України на мітингу біля свого посольства. Росіяни також вигукували “Героям слава!” та під стінами російського посольства виконали гімн України.

22:55 США готові продовжити оборонну підтримку України - Блінкен

22:49 Користувачі Airbnb масово бронюють житло в Україні, щоб підтримати її громадян

22:35 Президент Володимир Зеленський російською мовою закликав мешканців Донбасу боротися за свободу разом з усією Україною.

22:24 Трюдо каже, що Канада не може терміново передати Україні бойові літаки для оборони від Росії, оскільки не має в своєму арсеналі техніки, з якою знайомі українські військові.

22:09 Протягом доби підрозділами ДСНС, які входять до складу Об’єднаних сил здійснено 46 виїздів на ліквідацію наслідків бойових дій, незважаючи на суто мирне спрямування роботи, рятувальники потрапляють під ворожий вогонь.

22:06 Станом на вечір 5 березня персонал Запорізької атомної електростанції перебуває під тиском окупантів, однак контролює стан енергоблоків та забезпечує їхню експлуатацію - Верховна Рада.

22:03 Зеленський: Кожен метр нашої української землі, відвойований протестом і приниженням російських військових, - це крок до перемоги для всієї України.

21:59 Президент США Джо Байден звернувся з відкритим зверненням до росіян щодо збройної агресії РФ проти України.(звернення за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3421387-bajden-zvernuvsa-do-rosian-a-ne-viru-so-vi-pragnete-krivavoi-vijni-z-ukrainou.html)

21:57 Агресори продовжують обстрілювати лікарні та «швидкі» - міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

21:52 Голови обласних рад просять НАТО закрити небо від російської авіації

21:49 НАК «Нафтогаз України» закликає «велику четвірку» нафтосервісних компаній (Schlumberger, Weatherford, Halliburton, Baker Hughes), а також постачальників технологій і обладнання вийти з російських газовидобувних проєктів.

21:44 Помічник народного депутата вісім років передавав інформацію ФСБ - Офіс генпрокурора

21:40 Хакери Anonymous «поклали» сайт ФСБ Росії

21:34 Російський літак скинув важкі авіаційні бомби на військове містечко у Харкові, загинули четверо військовослужбовців, є поранені - Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

21:27 Глава Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім: «По наших позиціях було три залпи з установки "Смерч". Усі три - мимо. У нас троє поранених. У відповідь ми зробили один залп. Разом в орків - 300 поранених та 70 загиблих. Ось різниця між якістю наших військ. Не переоцінюйте їх!»

21:18 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про обсяги допомоги, яку зібрали за тиждень дипломати та українські спільноти. Мобілізувано та зібрано 1,6 тис. т гуманітарної підтримки, 66 тис. одиниць захисту, 338 млн євро, 74,5 млн доларів і 4 млн фунтів.

21:16 Європейський Союз надає перший транш у розмірі 500 мільйонів євро на гуманітарну допомогу біженцям через вторгнення Росії в Україну.

21:04 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном на польсько-українському кордоні.

21:02 Один зі світових лідерів виробництва спортивних товарів – компанія PUMA призупиняє роботу всіх своїх магазинів на території Росії.

20:55 Міністерство культури та інформаційної політики дало поради, які допоможуть бути активними та не занепадати духом під час війни (поради за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-uarazom/3421343-ak-zberigati-bojovij-duh-i-zalisatisa-aktivnim-pid-cas-vijni.html).

20:47 Кризовий координатор ООН в Україні Амін Авад закликав до «негайної гуманітарної паузи» в бойових діях, оскільки в країну прибуває гуманітарна допомога Організації Об'єднаних Націй.

20:45 ООС: На Луганщині вздовж всієї лінії бойового зіткнення українські захисники утримують позиції та знищують загарбників і ворожу техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-