Українські військові показали «розпаковку» командирської сумки загарбників

Українські військові показали «розпаковку» командирської сумки загарбників

Відео
Укрінформ
Військовослужбовці ЗСУ показали вміст командирської сумки та особисті речі екіпажу бойової машини армії РФ, який було знешкоджено під час боїв під Василівкою.

Відео “розпаковки” командирської сумки агресора оприлюднили у Телеграм-каналі Запорізької обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"Судячи з записів, на початку наступальної операції цей екіпаж з території РФ перекинули на територію тимчасово окупованого Криму по Керченському мосту у складі підрозділів 42-ї та 19-ї дивізії. За даними ЗСУ, 42-а дивізія дислокується в Чечні, а 19-та у Владикавказі та північній Осетії", - йдеться у дописі.

Також військовослужбовець РФ, якому належали речі, раніше активно брав участь у бойових діях на території Чечні та на території Грузії в 2008-му році і не тільки.

"Документи саме цього окупанта говорять про те, що він брав участь у Вірменсько-Азербайджанській війні", - заявили в ОВА.

Комплект документів, який був у командирській сумці, свідчить про те, що 70-й та 71-й полк 42-ї дивізії готувалися до активних наступальних дій. Кожен солдат мав чітко визначені завдання на захоплення території нашої країни.

Наявність медичної книжки у військовослужбовців дає підстави вважати, що військові РФ не збиралися швидко повертатися до Росії. У військовій адміністрації припускають, що російські солдати збиралися лишитися тут на постійній основі.

Як раніше повідомлялось, українські військові підбили російський БМП-3 біля населенного пункту Кам’янське, Запорізької області.

***

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-