Білорусь привела у бойову готовність свої війська та зосередила їх біля кордону України – МОУ

Білорусь привела у бойову готовність свої війська та зосередила їх біля кордону України – МОУ

Укрінформ
Білорусь привела у бойову готовність свої Збройні сили та зосередила їх максимально близько до державного кордону України.

Таку оперативну інформацію станом на 24.00 1 березня оприлюднило Міноборони у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Республіка Білорусь, будучи сателітом РФ, надає допомогу у розміщенні на своїй території військ та озброєння противника. Надалі, ймовірно, може підтримати російських загарбників у російсько-українській війні та сприяти досягненню цілей окупантів. Так, з території РБ з 24 лютого 2022 року систематично завдаються ракетні удари по військових та цивільних об’єктах. На сьогодні відзначається, що білоруські війська приведені у бойову готовність та перебувають у районах зосередження, максимально наближених до державного кордону України", - йдеться у повідомленні МОУ.

За даними розвідки, протягом поточної доби на території РБ зафіксовано значну активність авіаційної техніки. Крім того, помічено рух колон автомобільної техніки з продовольством та боєприпасами в районі населених пунктів Барановичі, Ляховичі та Пінськ.

Згідно з наявними даними, російські окупанти готуються найближчим часом запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію, аби зламати опір українського народу та армії. Використовуючи тактику тотальної дезінформації та залякування цивільного населення, противник намагатиметься посіяти паніку та хаос.

У МОУ зазначили, що неспроможний досягти поставлених цілей через суттєвий опір ЗС України та патріотично налаштованого цивільного населення, ворог перейшов до руйнування інформаційної інфраструктури та критично важливих державних об’єктів. Окупаційні війська в міру просування вглиб території України здійснюють руйнування ретрансляційних веж стільникового зв’язку. 1 березня завдано ракетного удару по телевежі Києва.

При цьому противник продовжує цинічно нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій, заявили у МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, високопоставлений представник Пентагону повідомив, що російська армія ввела на територію України понад 80% свого бойового потенціалу, який зосереджувався раніше вздовж українського кордону, та готується до наступу на Київ й оточення Харкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-