Пів мільйона біженців покинули Україну - ООН

Пів мільйона біженців покинули Україну - ООН

Укрінформ
Війна Росії проти України вже змусила стати біженцями близько півмільйона людей. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив генсек ООН Антоніу Гуттереш.

“За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, півмільйона українських біженців покинули країну”, - сказав Гуттереш.

За його словами, ситуація в Україні може швидко погіршитися. “Ми постали перед тим, що легко може стати найгіршою гуманітарною та кризою біженців у Європі протягом десятиліть, коли число біженців та внутрішньо переміщених осіб зросте на мільйони”, - наголосив генсек.

Гуттереш зауважив, що ООН “цілодобово працює над оцінкою гуманітарних потреб та пришвидшенням надання рятівної допомоги все більшій кількості людей, які відчайдушно потребують захисту та притулку”. “Я вже виділив 20 млн дол. США з центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації на підтримку термінових дій вздовж лінії зіткнення у Донецькій і Луганській областях, а також в інших регіонах країни. Це дасть змогу допомогти найбільш уразливим людям якомога швидше отримати продовольство, медичні послуги та дах над головою”, - запевнив він.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Франції Ле Дріан заявив про підтримку українських біженців та запровадження санкцій проти російської пропаганди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-