США в ООН: Російських військових притягнуть до відповідальності за їхні злочини в Україні

США в ООН: Російських військових притягнуть до відповідальності за їхні злочини в Україні

Укрінформ
Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що російські військові, які вбивають людей і руйнують міста в Україні, будуть притягнуті до відповідальності, всі їхні дії документуються.

Про це вона заявила на засіданні Ради Безпеки ООН у неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Російським офіцерам і солдатам я скажу таке: весь світ спостерігає за вами, документуються всі фото, відео, і ви будете покарані за свої діяння. Ми не залишимо подібні дії безкарними», - наголосила представниця США.

Вона закликала всіх членів ООН відреагувати на вбивства Росією людей в Україні, підтримати відправку гуманітарної та військової підтримки в Україну, а також усім разом притягнути Росію до відповідальності як агресора.

Постпред США назвала нинішній момент «незвичайним», який потребує надзвичайної відповіді на загрозу міжнародній системі. Вона закликала інші країни «зробити все необхідне, щоби допомогти Україні та її народу».

Томас-Грінфілд також назвала заяву Путіна про переведення ядерних сил РФ у підвищену готовність «ще одним кроком, спрямованим на ескалацію». За її словами, це сталося попри те, що Росія напала на неядерну державу, а НАТО не загрожує їй нападом та не збирається воювати проти неї в Україні.

«Ми закликаємо Росію вгамувати її небезпечну риторику щодо ядерної зброї. Це питання зачіпає всіх держав-членів», - наголосила представниця США.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Рада Безпеки ООН проголосувала за проведення спеціального засідання Генасамблеї ООН для засудження агресії Росії проти України.

Путін наказав своїм військовим керівникам перевести російські сили стримування в «особливий режим бойового чергування», посилаючись на «агресивні заяви» членів НАТО і масштабні санкції США й західних лідерів, накладені на нього та російські фінансові установи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-