Світ притягне Росію та Білорусь до відповідальності за агресію проти України - Столтенберг

Світ притягне Росію та Білорусь до відповідальності за агресію проти України - Столтенберг

Укрінформ
Злочинні дії Росії, що розв’язала війну проти України, а також співучасть у цьому злочині Білорусі, тягнуть за собою відповідальність перед усім міжнародним співтовариством.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками віртуального саміту НАТО заявив генеральним секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кремлівські наміри не обмежуються Україною. Росія вимагає укладення зобов’язуючих правових угод для заборони подальшого розширення НАТО. Вона вимагає також вивести сили та інфраструктуру з країн, що приєдналися до НАТО після 1997 року. Ми постаємо перед «новою нормальністю» у європейській безпеці. Росія відкрито оскаржує європейський порядок з безпеки та використовує силу для досягнення цілей. Світ притягне Росію та Білорусь до відповідальності за їхні дії. Росію - як агресора, Білорусь – як його співучасника», - заявив Столтенберг.

Він зауважив, що у відповідь на агресію Росії проти України вчора, 24 лютого, країни-союзниці по НАТО активували свої оборонні плани. В результаті НАТО розгорнуло елементи своїх Сил реагування на суші, в морі та у повітрі.

США, Канада та європейські партнери направили додаткові тисячі військовослужбовців у східну частину Альянсу. У цьому регіоні нині знаходяться понад 100 бойових літаків, що перебувають у високій готовності та діють у більш як 30 різних локаціях. Альянс має 120 бойових кораблів у регіоні від «високих широт» на Півночі до Середземного моря, включаючи військово-морське ударне авіаносне угруповання.

Столтенберг зауважив, що поточна безпекова криза лише посилила єдність союзників в Європі та у Північній Америці, і члени Альянсу готові захищати «кожен дюйм» території кожної з країн-союзниць.

Як повідомлялося, 24 лютого, близько 4-ої години ранку, Російська Федерація розпочала війну проти України, завдала ракетно-бомбових ударів по населених пунктах та інфраструктурі України, та почала наземний військовий наступ з різних напрямків.

Збройні Сили України, за підтримки усього народу, мужньо протистоять агресії та завдають великих втрат російським загарбникам.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-