Зарплати військовослужбовцям з 1 березня підвищать на 30%

Зарплати військовослужбовцям з 1 березня підвищать на 30%

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков підписав термінову телеграму про підвищення з 1 березня на 30% грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил, які ще не отримували підвищення цього року.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 25 лютого, міністр оборони України Олексій Резніков підписав термінову телеграму, якою передбачено з 1 березня 2022 року підняття військовослужбовцям Збройних сил України грошового забезпечення. Абсолютно всім військовим, хто ще не отримав підвищення цього року, буде підвищення зарплатні на 30%», - ідеться у повідомленні.

Зокрема, передбачено встановлення щомісячної премії, збільшення надбавки за особливості проходження військової служби.

У Міноборони пояснили, що якщо збільшення грошового забезпечення після врахування усіх доплат все ж буде меншим за 30%, командири зобов’язані збільшити розмір щомісячної премії до досягнення зазначеного показника зростання.

«Ще минулого року ми брали на себе зобов’язанання розпочати у 2022 році підняття грошового забезпечення військовослужбовців. Відповідний указ підписав Президент України. Спільно з Кабінетом Міністрів, Мінфіном та профільним парламентським комітетом нам вдалося віднайти очікуваний фінансовий ресурс та забезпечити підняття зарплати захисників і захисниць України до рівня середньої по країні. Верховна Рада 345 голосам проголосувала за це рішення... Це лише перший крок. Працюємо далі», - прокоментував Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По ряду українських міст було завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено військовий стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-