Зеленському загрожує небезпека – речник уряду Німеччини

Зеленському загрожує небезпека – речник уряду Німеччини

Укрінформ
У німецькому уряді усвідомлюють, що президенту України загрожує серйозна небезпека, але кажуть, що Володимир Зеленський не звертався до ФРН з проханням про політичний притулок.

Про це заявив речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Було б наївним говорити, що Зеленському не загрожує небезпека. Це дуже мужній чоловік, який залишається у Києві», - заявив Гебештрайт.

На запитання, чи готова Німеччина надати чинному главі держави притулок, речник зазначив, що не варто про це спекулювати зараз, до того ж, досі таких звернень не надходило.

Читайте також: Президент: Зупиняйте ворога всюди, де бачите

«У будь-якому випадку, наразі це неймовірно небезпечна ситуація, також і для українського президента, для українського керівництва», - підкреслив Гебештрайт.

Раніше у своєму зверненні Володимир Зеленський заявив, що «за наявною у нас інформацією, ворог позначив мене як ціль номер один. ...Вони хочуть знищити Україну політично, знищивши главу держави».

24 лютого війська РФ напали на Україну. На низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-