У Чорнобильській зоні – найвищий після аварії 1986 року рівень радіації

У Чорнобильській зоні – найвищий після аварії 1986 року рівень радіації

Укрінформ
Дослідження продемонстрували підвищення рівня радіації у Чорнобильській зоні після захоплення російськими окупантами ЧАЕС.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає пресслужба відомства у Фейсбуці.

“Після того, як російські війська вторглися до Чорнобильської зони, був порушений верхній шар грунту і після цього зараз починає фіксуватися підвищена радіація в Чорнобильській зоні”, - сказав він.

Денисенко додав, що підвищення рівня радіації зафіксовано вперше після аварії на ЧАЕС 1986 року.

Як повідомлялося, радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк 24 лютого заявив, що українські військові втратили контроль над Чорнобильською атомною електростанцією. Також невідомо про стан об'єктів ЧАЕС та сховища ядерних відходів.

Згодом було зафіксовано перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання у зоні відчуження. Такі коливання показників датчиків фахівці пов’язують з порушенням верхнього шару ґрунту внаслідок руху великої кількості важкої військової техніки через зону відчуження та підняттям у повітря забрудненого радіоактивного пилу

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. На низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об’єкти Збройних сил України.

На всій території України запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-