Росія на жодні переговори не йде – ОП

Росія на жодні переговори не йде – ОП

Укрінформ
Влада Російської Федерації не йде на переговори з українкою владою.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська Федерація зараз не йде ні на які розмови і не буде йти. Вони прийняли для себе фатальне рішення, і вони спробують блискавично досягти мети, поки їх не примусять понести якусь відповідальність і сісти за стіл переговорів. Вони будуть пробувати за цей час максимально нанести нам урон і якихось своїх цілей досягти», - сказав Подоляк та додав: «Вони будуть відтягувати будь-які можливості переговорів. Це психологія війни. Вони хочуть спричинити нам максимальний урон».

Керівник Офісу Президента наголосив, що Україна робила неодноразово спроби вийти на діалог з Росією, щоб вони пояснили, для чого це роблять, коли із боку нашої країни немає жодних дій. Але безрезультатно.

Подоляк додав, що Президент постійно на зв'язку зі світовими лідерами. "Ми формуємо позицію жорстку, тому що, я вважаю, економічно Росія має заплатити сьогодні вже за те, що вони робить. Все, що стосується наших військових, то йдуть бої практично по всьому периметру наших кордонів", - сказав він.

Подоляк запевнив, що ситуація складна, але керована та попередив, що можуть бути обстріли міст щонайменше протягом сьогоднішнього дня.

Радник керівника ОПУ наголосив, що спілкувався із російськими представниками ЗМІ, оскільки росіяни не знають, що точно відбувається насправді. Їх пропагандисти РФ інформують, що нібито ведеться невелика кількість локальних боїв з примусом до відходу України на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. "Тобто росіяни і близько не знають, що йде бомбардування мирних великих міст», - сказав радник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-