Фінляндія засуджує військові дії РФ проти України

Фінляндія засуджує військові дії РФ проти України

Укрінформ
Фінляндія рішуче засуджує військові дії Росії проти України та розглядає варіанти підтримки для Києва.

Про це йдеться у заяві глави МЗС Фінляндії Пекки Гаавісто, опублікованій в акаунті відомства у Твітері, передає Укрінформ.

«Ми рішуче засуджуємо військові дії РФ проти України. Це також атака на безпеку у Європі і порушення міжнародного права. Ми повністю підтримуємо Україну. Ми розглядаємо варіанти, як висловити цю підтримку у двосторонньому форматі та в межах ЄС», - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Зокрема, російські війська завдали ракетно-бомбових ударів по аеродромах у Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних сил України.

Читайте також: У Конгресі США заявили, що агресія РФ проти України не залишиться безкарною

Державний кордон України на ділянці з Росією та Білоруссю зазнав атаки з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю.

Російська броньована техніка порушила український кордон у Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-