Треба виправити помилку 2019 року: у Литві пропонують виключити Росію з ПАРЄ

Треба виправити помилку 2019 року: у Литві пропонують виключити Росію з ПАРЄ

Укрінформ
Спікер литовського парламенту Вікторія Чміліте-Нільсен заявила про те, що обраний Росією злочинний шлях не сумісний із західною демократією, тому РФ треба виключити зі складу Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це вона написала у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Думаю, час виправити зроблену 2019 року помилку і вивести Росію з членів ПАРЄ… Треба чітко сказати Росії, що обраний нею злочинний шлях несумісний із західною демократією. Одним з основних принципів ПАРЄ є верховенство закону та повага до прав людини. Сприйняття російського права змінюється під настрій Путіна», — зазначила Чміліте-Нільсен.

Водночас вона наголосила на необхідності швидкої реакції та запровадженні жорстких санкцій проти РФ. «Литва зараз домагається цього на кількох фронтах, працюючи як у ЄС, так і з США та Великою Британією. Ми бачимо рішення перших партнерів, вони дають надію, що Захід прокидається», - заявила спікер литовського парламенту.

Читайте також: Росію можуть виключити з Ради Європи, якщо будуть застосовані спецправила ЄСПЛ — дипломати

На її думку, потрібно обговорити у Литві ідею щодо припинення членства РФ у ПАРЄ і передати її Європі. «Поряд з санкціями треба закрити для Росії, яка обрала бандитський шлях, двері всіх пристойних міжнародних організацій», - заявила Чміліте-Нільсен.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден 22 лютого оголосив про рішення запровадити перший пакет санкцій проти Росії. Глави МЗС країн ЄС також узгодили новий пакет санкцій проти Росії.

Президент РФ Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України та підписав відповідні укази. Угоди між квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Держдума і Рада Федерації Росії 22 лютого ратифікувала договори з маріонетковими утвореннями "Л/ДНР" про дружбу та взаємну допомогу, включаючи військову.

Також Рада Федерації одностайно схвалила запит президента щодо використання російських військових за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-