Танки, БТР, гармати: Росія розмістила в ОРДЛО ще 204 одиниці військової техніки

Танки, БТР, гармати: Росія розмістила в ОРДЛО ще 204 одиниці військової техніки

Карта
Укрінформ
На тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей минулої доби зафіксовано розміщення із порушенням Мінських домовленостей 204 одиниць військової техніки збройних формувань РФ.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці пресслужби ООС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, за даними СЦКК, у зоні дій так званого «1 армійського корпусу» в районі Новоселівка Друга (23 км від лінії зіткнення) розміщено БТР (1 одиниця) і БМП (1 одиниця).

Читайте також: В українській СЦКК показали місця розміщення 230 одиниць військової техніки окупантів

Крім того, у зоні дій «2 армійського корпусу» розміщено 202 одиниці озброєння та військової техніки, з них з порушенням лінії відведення в таких районах: Бугаївка (37 км від лінії зіткнення) – 12 самохідних гаубиць, 8 буксируваних гаубиць, 1 РСЗВ, 4 буксирувані протитанкові гармати; Шимшинівка (27 км від лінії зіткнення) – 1 буксирувана протитанкова гармата,1 самохідна гаубиця.

Із порушенням районів зберігання розміщені у районах Бугаївки – 2 ЗРК, 6 мінометів, 20 танків; Шимшинівки – 21 танк, 6 мінометів.

Читайте також: Окупаційні війська Росії провокуюють ЗСУ на вогонь у відповідь – штаб ООС

Водночас, за даними СЦКК, у районі Брянки (46 км від лінії зіткнення) у зоні безпеки присутні 1 БМП, 1 зенітна установка; у районі Бугаївки – 56 ББМ, 2 ЗУ; Шимшинівки – 54 ББМ, 4 ЗУ, 2 радіорелейні станції.

Водночас наголошується, що робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях регулярно супроводжується перешкодами з боку збройних формувань РФ. Зокрема, на блокпості біля Петрівського окупанти не пропустили патруль місії у цей район, а на блокпості біля Озерянівки патруль не пропустили далі на південь.

Читайте також: Спостерігачі виявили в ОРДЛО майже 150 одиниць техніки окупантів поза межами зберігання

В СЦКК також поінформували, що БПЛА СММ малого радіуса дії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS у результаті застосування засобів РЕБ противника під час двох польотів поблизу Ясинуватої.

"Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки для створення умов подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ", - наголосили в СЦКК.

Як повідомлялося, в ОТУ "Схід" заявили, що російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з важкого озброєння по власних позиціях в районі населеного пункту Пікузи і намагаються звинуватити у цьому ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-