Окупаційні війська Росії провокуюють ЗСУ на вогонь у відповідь – штаб ООС

Окупаційні війська Росії провокуюють ЗСУ на вогонь у відповідь – штаб ООС

Укрінформ
Окупаційні війська Російської Федерації провокуюють Збройні сили України на вогонь у відповідь, щоб звинуватити у „геноциді”.

Як передає Укрінформ, про це заявив командувач Обʼєднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк на брифінгу для провідних світових ЗМІ, повідомляє Міністерство оборони.

“Сьогодні збройні формування Російської Федерації випустили 32 снаряди калібру 122-мм по Станиці Луганській внаслідок чого пошкоджено споруду дитячого садочку, де в цей час перебували діти та вихователі. Крім того, окупаційні сили обстріляли з артилерійських систем населений пункт Врубівка, де влучили у будівлю загальноосвітньої школи”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Артилерія, міномети та СПГ: окупанти на сході України 50 разів порушили «тишу»

У Міноборони зазначили, що черговий злочин, направлений проти захисників України та мирного населення, РФ намагається приховати за інформаційною кампанією. В інформаційному просторі західних країн Росія розганяє фейк про нібито обстріли садочку Обʼєднаними силами.

З метою нівелювання наклепів держави-агресора та демонстрації наслідків злочинів РФ, для провідних світових ЗМІ проведено престур на місці обстрілів у Станиці Луганській та брифінг командувача Обʼєднаних сил генерал-лейтенанта Павлюка у Краматорську.

Зокрема за словами командувача Обʼєднаних сил, на момент проведення брифінгу за день було зафіксовано 49 обстрілів з боку окупантів, 39 з яких із використанням артилерійських систем різного калібру, у тому числі забороненого Мінськими домовленостями.

“Усе це зроблено щоб спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь, і звинуватити у „геноциді“. Натомість, наші Збройні сили дотримуються Мінських домовленостей, і відповідають тільки після вичерпання усіх способів припинення вогню через ОБСЄ та СЦКК, коли є загроза життю військовослужбовців”, — відзначив Павлюк.

Командувач звернув увагу журналістів національних та іноземних медіа, що російські окупанти обстріляли обʼєкти цивільної структури, влучили у дитячий садок і школу, де на той час були діти та працівники цих закладів.

“Унаслідок обстрілів троє працівників дитячого садочку у Станиці Лугнаській отримали акубаротравми. Іще двох цивільних було поранено при обстрілі населеного пункту Марʼїнка. Також через порушення ворогом режиму припинення вогню було поранено двох військовослужбовців. Водночас, Збройні сили України повністю контролюють ситуацію і готові до всіх усіх дій російських окупаційних військ”, — додав Павлюк.

Також, він звернув увагу, що ситуація на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО істотно не змінилася і Обʼєднані сили продовжують протистояти угрупуванню у близько 30 000 російських окупаційних військ.

Як повідомляв Укрінформ, у районі проведення операції Об’єднаних сил 17 лютого станом на 22:00 російсько-окупаційні війська 50 разів порушили режим припинення вогню, з яких 39 - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-