У Ростовській області запровадили режим НС через вивезення людей з ОРДЛО

У Ростовській області запровадили режим НС через вивезення людей з ОРДЛО

Укрінформ
У Ростовській області РФ запроваджено режим надзвичайної ситуації через наплив мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це оголосив губернатор області Василь Голубєв на нараді у Ростові-на-Дону, передає Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

"З огляду на тенденцію до зростання кількості громадян, які перетинають кордон на території Ростовської області, ми вважаємо за доцільне запровадити режим реагування "Надзвичайна ситуація" з 10:00 19 лютого 2022 року", - сказав Голубєв.

За його словами, 1692 евакуйованих мешканців ОРДЛО перебувають у пунктах розміщення в Ростовській області. Загалом для них підготовлено 143 пункти.

Читайте також: Відео терористів із закликом про евакуацію з ОРДЛО записали 16 лютого

Зазначається, що до Ростовської області вже прибули керівники МНС, Росспоживнагляду та фахівці МОЗ.

Як повідомлялося, ватажки так званих "Л/ДНР" 18 лютого заявили про евакуацію жителів окупованих територій до Ростовської області РФ через нібито наступ ЗСУ.

Читайте також: «Передусім звільнення житла»: представник омбудсмена пояснив, навіщо ОРДЛО евакуація

Президент РФ Володимир Путін доручив в.о. глави міністерства надзвичайних ситуацій РФ Олександру Чупріяну «створити умови для розміщення біженців». Він також доручив виплачувати кожному біженцю по 10 тисяч рублів (близько 3670 гривень).

Міністр оборони України Олексій Рєзніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступили зі зверненнями до жителів ОРДЛО, в яких зазначили, що Україна ніколи не вдасться до наступальної операції на сході України, а деокупацію проводитиме виключно політико-дипломатичним шляхом. Вони наголосили, що представники російських окупаційних адміністрацій активно поширюють неправдиву інформацію та перейшли до відкритого залякування цивільного населення.

Читайте також: Україна ніколи не буде вирішувати питання застосуванням сили – Стефанчук

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов також заявив, що Україна розраховує на врегулювання конфлікту з Росією виключно дипломатично-правовим шляхом і не готова піти на людські жертви.

Уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова звернулася до світової спільноти із закликом відреагувати на факти незаконної евакуації зі своїх домівок громадян України на тимчасово окупованих територіях, що може свідчити про підготовку до повномасштабного вторгнення на територію України.

Служба безпеки України наголосила, що готова своєчасно реагувати на будь-які сценарії дестабілізації.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс продовжить докладати зусиль для викриття планів Росії, яка останніми днями намагається створити штучну підставу для нападу «під фальшивим прапором» на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-