Відео терористів із закликом про евакуацію з ОРДЛО записали 16 лютого

Відео терористів із закликом про евакуацію з ОРДЛО записали 16 лютого

Укрінформ
Відео, в якому ватажки "Л/ДНР" закликали мешканців Луганська та Донецька негайно евакуюватись, було записано 16 лютого.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій повідомив у Фейсбуці.

 «Гуманітарна криза» на Донбасі – багатосерійна телепостановка, яку Кремль підготував заздалегідь», - йдеться у повідомленні.

Про це свідчить той факт, що:

  • відео з «лідером ЛНР» Пасічником про евакуацію, згідно із метаданими, було записано щонайменше за дві доби до публікації – 16 лютого
  • відео ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна з аналогічним закликом було записано теж 16 лютого.

Тобто ще до того, як за версією Росії «Україна почала атаку».

У Центрі стратегічних комунікацій також викрили ще один фейк окупантів: «народна міліція» «ДНР» 18 лютого опублікувала у своєму телеграм-каналі відео перестрілки. Зазначається, що у метаданих дата створення – 8 лютого, а в назві файлу відеопроекту Adobe Premiere міститься більш рання дата – 4 лютого.

Читайте також: Денісова – про евакуацію з ОРДЛО: Старших людей і дітей вивозять фактично силоміць

Також звертається увага на інший епізод: в ефірі телеканалу «Росія24» кореспондент стоїть на вулиці та розповідає про роботу важкої артилерії та вибухи снаряді. Однак у цей момент на тлі не чути нічого, що навіть віддалено нагадує розриви снарядів або постріли. Абсолютна тиша.

«Усе це свідчить про одне: ми спостерігаємо заздалегідь заплановану операцію російських окупантів», - наголошують у Центрі стратегічних комунікацій

Як повідомлялося, ватажки так званих Л/ДНР заявили про евакуацію жителів окупованих територій до Ростовської області РФ через начебто наступ ЗСУ.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької і Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-