Жодного наказу щодо звільнення ОРДЛО силовим шляхом немає — Данілов

Жодного наказу щодо звільнення ОРДЛО силовим шляхом немає — Данілов

Відео
Укрінформ
Жодного наказу щодо звільнення тимчасово окупованих територій України силовим шляхом немає.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив під час брифінгу щодо ситуації на сході, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні дві людини зробили заяви щодо евакуації громадян із території Донецької та Луганської областей, нібито наші військові збираються нападати на Донецьк та Луганськ для того, щоб звільнити наші території. Я можу вам заявити, що все це абсолютно не відповідає дійсності. Ніяких наказів на звільнення силовим шляхом наших територій, жодного такого наказу немає. Ми свідомі того, що в разі, якщо буде ухвалено рішення звільняти ці території, будуть великі жертви серед населення. Такого указу в нашій країні бути не може", – сказав секретар РНБО.

Данілов додав, що всі заяви і дії "ставлеників РФ на території Донецької і Луганської областей" є спробою спровокувати Збройні сили України на "ті відповіді, які б вони дуже хотіли, щоб ми надавали".

Він запевнив, що українські війська можуть відкривати вогонь лише в разі наявності загрози їхнім життям. "Жодних інших речей у нашій країні буде не може", – наголосив Данілов.

Секретар РНБО нагадав, що упродовж попередніх двох днів Президент України Володимир Зеленський перебував у відрядженні безпосередньо на лінії фронту. Данілов поінформував, що спільно з Президентом відвідав передову. "Ситуація у наших військах цілком контрольована. Вона нам зрозуміла… Ще раз наголошую, що жодних нападів на цивільне населення, жодних варіантів того, що ці території можуть бути звільнені військовим шляхом, на сьогоднішній день у нас не існують", – констатував він.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступили зі зверненнями до мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей в яких наголосили, що Україна ніколи не вдасться до наступальної операції на сході України, а деокупацію своїх територій проводитиме виключно політико-дипломатичним шляхом. Вони підкреслили, що представники російських окупаційних адміністрацій активно поширюють неправдиву інформацію та перейшли до відкритого залякування цивільного населення.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що ватажки так званих ДНР та ЛНР Денис Пушилін та Леонід Пасєчник закликали мешканців Донецька та Луганська евакуюватись до Ростовської області через начебто наступ ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-