Столтенберг – про агресію РФ: Боюся, що це «нова нормальність», до якої треба бути готовим

Столтенберг – про агресію РФ: Боюся, що це «нова нормальність», до якої треба бути готовим

Укрінформ
Північноатлантичний Альянс має бути готовим зустріти виклики для безпеки у євроатлантичному просторі, що спричинені діями Росії, та буде продовжувати надавати змістовну політичну та практичну підтримку країнам-партнерам – Україні та Грузії.

Про це сьогодні у Брюсселі під час відкриття сесії Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони, до участі в якій були запрошені міністри оборони України та Грузії, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Союзники по Альянсу невтомно докладають зусилля для пошуку політичного та дипломатичного рішення. Ми це робили у тісній координації з Грузією і Україною. НАТО залишається рішуче відданим наданню політичної та практичної підтримки України та Грузії», - наголосив генеральний секретар Альянсу.

Він окремо привітав керівників військових відомств України та Грузії на засіданні Північноатлантичної Ради, яка в четвер продовжить розгляд ситуації, що склалася внаслідок концентрації російських військ уздовж кордонів України, та пов’язаних із цим викликів для євроатлантичної безпеки.

Читайте також: Для Росії ще не запізно обрати шлях до миру - Столтенберг

«Мірою того, як ми зустрічаємося сьогодні, мир і стабільність в євроатлантичному просторі знаходяться під загрозою. Є певні сигнали від Москви, що дипломатія може продовжуватися, але наразі ми не бачили будь-яких ознак відведення або деескалації. Росія знову демонструє неповагу до принципів, які є в основі європейської безпеки, а також свою здатність та бажання використовувати погрозу силою у досягненні власних цілей. На жаль, боюся, це «нова нормальність», до якої ми маємо бути готовими», - зауважив Столтенберг.

Як повідомлялося, 16-17 лютого у брюссельській штаб-квартирі НАТО проходить зустріч міністрів оборони країн-союзниць.

Міністр оборони України Олексій Резніков бере участь у цьому форумі в режимі телеконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-